Att bo på hotell är inte längre lika självklart när vi numera åker iväg på semester. Många vill hitta ett mer unikt boende för att göra resan lite mer speciell och det är här Airbnb kommer in.

Airbnb grundades i San Francisco 2008 men det är först på senare år som denna community blivit populär bland oss svenskar. Idéen är enkel, vem som helst kan annonsera ut sitt boende och besökare till Airbnb kan sedan boka detta boende. Det finns flera liknande tjänster men Airbnb har snabbt blivit den mest populära och tjänsten har idag annonser för boenden i över 30 000 städer.

Airbnb i Barcelona

Barcelona är en av svenskarnas favoritdestinationer och här finns det ett enormt utbud av hotell i alla prisklasser. Går du till större bokningstjänster som exempelvis Booking.com eller Hotels kan du välja mellan tusentals hotell i Barcelona och dess omgivningar. Men faktum är att utbudet av boenden i Barcelona är nästan lika stort på Airbnb och här har du möjligheten att finna ett riktigt unikt boende och ofta till ett betydligt bättre pris än många av hotellen.

Det är inte bara i Barcelona som utbudet är bra på Airbnb. I de flesta storstäder finns det numera gott om alternativ och planerar du en resa till USA ska du definitivt kolla in Airbnb innan du bokar ett hotell.

Airbnb i Sverige

Även om många av oss svenskar nyligen har upptäckt Airbnb och väljer att boka sitt boende genom tjänsten finns det förvånansvärt få annonser ute för boenden i Sverige. Det finns vissa legala förklaringar till detta men om du vill tjäna lite extra pengar och själv har ett boende som står tomt under en period kan Airbnb vara en utmärkt inkomstkälla.