TripAdvisor är en riktigt bra tjänst som hjälper dig att planera din semester. Tjänsten erbjuder bland annat recensioner av hotell och restauranger från tidigare resenärer vilket kan vara guld värt att läsa igenom innan du genomför dina bokningar.

TripAdvisor är långt från den enda tjänsten som erbjuder denna typ av tjänster men eftersom TripAdvisor etablerat sig som marknadsledande kan du i princip vara säker på att det finns information och recensioner kring det resmål du planerar att åka till.

Recensionerna

TripAdvisor finns på flera språk och på den svenska sajten presenteras recensionerna på svenska men du kommer snabbt märka att språket inte alltid är det bästa. Detta beror på att recensionerna översätts automatiskt från andra språk. Detta kan vara lite irriterande ibland men det medför att det faktiskt finns väldigt många recensioner och för det mesta förstår man vad den recensenten menar även om översättningen inte blev helt lyckad.

Ranking av hotell och restauranger

En mycket användbar del av TripAdvisor är dess ranking av hotell och restauranger för respektive resmål. Ska du exempelvis åka till London kan du snabbt se en ranking av de bästa hotellen och restaurangerna för olika områden i staden.

Så om du planerar en resa inom kort rekommenderar vid dig att inte glömma att titta lite snabbt på TripAdvisor innan du bestämmer vilket hotell du ska bo på eller vilka restauranger du planerar att boka bord hos.