Om du ska ut och resa kan det finnas mycket pengar att spara om du gör lite efterforskningar. Som tur är finns det flera bra tjänster som underlättar jobbet.

För många kan det räcka att besöka de stora flygbolagens hemsidor och kan man tänka sig lite sämre avgångstider och mindre väl placerade flygplatser kanske man besöker några av lågprisbolagen som exempelvis Ryanair. Det är dock inte alltid som lågprisbolagen faktiskt har de bästa priserna. För vissa flyglinjer kan lokala bolag lika betydligt lägre men vem orkar besöka varje flygbolags hemsida för att kontrollera priser.

Jämför flygpriser

Som tur är finns det idag flera tjänster som gör en komplett jämförelse av i princip alla flygbolag. Allt du behöver göra är att skriva in datum för din resa samt var du vill flyga ifrån och vart du önskar hamna. I Sverige är det Flygresor.se och momondo som är de ledande tjänsterna för att jämföra flygpriser. Båda dessa tjänster funkar i princip på samma sätt så vilken du använder spelar egentligen inte någon större roll. Gör det dock till en vana att jämföra innan du bokar. Det kan finnas åtskilliga hundralappar att spara.