Miami är en av USAs mest dynamiska städer men det som de flesta av oss svenskar tänker på när Miami nämns är Miami Beach som faktiskt är en egen stad.

Miami Beach ligger strax öster om Miami på en barriärö och är en av världens mest kända badorter som lockar både amerikaner och internationella tursister. Medans övriga Miami kan var lite ruffigt i vissa områden är Miami Beach för de som har pengar och bland de knappa 100 000 invånarna i Miami Beach är de inte många som inte har det bra ställt. Priserna här är också betydligt högre än i Miami och på den södra delen, som helt logiskt kallas South Beach, samlas den riktiga eliten på några av de trendigaste restaurangerna och nattklubbarna.

Hotellen

Det finns mängder av hotell på Miami Beach och faktiskt är hotellen på Miami Beach lite av stadens signum. Skälet till detta är att många av dem är byggda i Art déco-stil och bidrar till en helt unik arkitektur. Många av hotellen är relativt små men som tur är finns det väldigt många så är du ute i god tid ska det inte vara något problem att hitta ett bra hotell.

Hotellen på South Beach kan dock vara relativt dyra och några av de trendigaste hotellen här hör till de allra dyraste i hela Florida.

Nöje

Det kanske främsta nöjet på Miami Beach är själva stranden som är en av de bästa i världen. Det kan dock vara väldigt mycket folk här men om det inte stör dig och du gillar strandlivet kommer du älska Miami Beach. Många av hotellen har också spektakulära poolområden där du båda kan koppla av och festa.

Längs med Miami Beach finns det också mängder av bra restauranger som serverar all tänkbar mat. Det finns även mängder av små barer och tar du dig till South Beach hittar du Floridas (och kanske hela USAs) mest exklusiva klubbar. Vill du roa dig på dessa får du vara beredd på att det kommer kosta en slant men det kan det vara värt.

Just partyt på South Beach har sakta men säkert gjort Miami Beach till en av USAs “hotspots” för skådisar och diverse kändisar som känner ett behov att visa upp sig och sina rikedomar.

Shopping

Utöver att bada och festa finns det även väldigt goda möjligheter till shopping om du besöker Miami Beach. De främsta områden för shopping är:

  • Collins Avenue
  • Lincoln Road

Dessa två områden skiljer sig mycket åt i karaktär där Collins Avenue erbjuder den i särklass mest exklusiva shoppingen med alla de stora modehusen representerade. Håller du i plånboken rekommenderas Lincoln Road som är en gågata fylld med allt från mindre lokala butiker till större kedjor som exempelvis H&M.

För att summera Miami Beach går det att konstatera att det går att ha fantastiskt kul här men var beredd på att det kommer kosta därefter.