Tennisveckan i Båstad är ett av sommarens största och populäraste evenemang och den förknippas numera lika mycket med fest som med tennis.

Tennisveckan äger rum vecka 28 eller 29 vilket är den vecka som Swedish Open spelas i Båstad. Under denna vecka ”invaderas” den lilla kommunen på Bjärehalvön av dels tennisintresserade men kanske främst av glada sommarturister som vill passa på att festa. Under tennisveckan uppskattas det att det vistas närmare 100 000 personer i Båstad per dag och då ska vi komma ihåg att det enbart bor drygt 10 000 i hela kommunen.

Swedish Open

Namnet tennisveckan kommer från den årliga tennisturneringen Swedish Open som spelas i Båstad. Även om Swedish Open är en del av ATP-Touren har den under senare år haft allt svårare att locka till sig de allra största namnen till Båstad. Men även om det var länge sedan Sverige hade flera namn i tennistoppen är läktarna på Båstads tennisstadion normalt välfyllda. Båstads tennisstadion, som ligger i anslutning till Hotell Skansen, har genomgått omfattande ombyggnader under 2000-talet och är idag en modern stadion.

Senast vi såg en svensk vinna på gruset i Båstad var 2009 då Robin Söderling stod som vinnare. Bland tidigare svenska och internationella vinnare märks bland annat Rafael Nadal, Magnus Norman, Mats Wilander och Björn Borg.

Party

Även om det är tennis som startade tennisveckan är den numera lika mycket associerad med party. Ungdomar från hela Sverige tar sig till Båstad för att festa under tennisveckan och trycket på de få uteställena i Båstad är enormt. Ett av de populäraste ställena under tennisveckan är Pepes Bodega där kändiseliten samlas och övriga febrilt försöker komma in.

I filmen nedan visas lite av stämningen under tennisveckan 2014 på bland annat Pepes Bodega.

Hotell i Båstad

Båstad är ett lite samhälle men har faktiskt ett relativt bra utbud av hotell och vandrarhem/pensionat. Söker du på ”Hotell Båstad” i anslutning till tennisveckan kommer du dock snabbt se att utbudet snabbt blir sämre då hotellen i Båstad snabbt blir fullbokade denna vecka. Övriga veckor är det normalt ganska enkelt att hitta ett ledigt hotell eller vandrarhem i Båstad men vill du vara säker på att hitta ett ledigt hotell under tennisveckan måste du vara ute i väldigt god tid.

Om Båstad

Båstad ligger beläget på Bjärehalvön mellan Skåne och Halland och har en lång tradition som semester- och kurort. Idag är det främst stränderna kring Hemmeslövsstrand som lockar badgäster och soldyrkare men det finns gott om andra aktiviteter i och runt Båstad för den som inte enbart vill bada och festa. Spelar du golf finns det flera bra golbanor i närområdet och naturen på Bjärehalvön är inbjudande för de som vill passa på att vandra eller bara ta chansen att koppla av.

Mycket nöje!