Av alla sommarens evenemang runt om i Sverige är Match Cup Sweden på Marstrand förmodligen det årliga evenemang som mest associeras med överklass och fest.

Marstrand ligger strax norr om Göteborg och lockar normalt sett partysugna göteborgare över helgen. Många tar sig hit landvägen men ska du uppleva Marstrand på det bästa sättet ska du komma hit i en segelbåt.

Även om det finns mycket att se och göra på Marstrand är det just segling som är det som de flesta förknippar med Marstrand. Och det är intresset för segling som gör Marstrand till det hetaste turistmålet i Sverige under vecka 27.

Match Cup Sweden

Vecka 27 arrangeras Match Cup Sweden som är en tävling i så kallad matchracing. Sedan 2007 har tävlingen haft VM-status vilket har inneburit att många av världens allra bästa seglare kommer till Marstrand under denna vecka.

Utöver de som deltar i själva tävligen ”invaderas” den lilla ön av tusentals åskådare som både är intresserade av segling och party. För även om det är en seglingstävling är det minst lika mycket fokus på fest och nöje som det är på själva tävlingen under denna vecka.

Vill du ha mer information om själva tävlingen rekommenderas deras officiella hemsida där du finner allt du behöver om arrangemanget.

Hotell och boende på Marstrand

Om du söker på ”Hotell Marstrand” kommer du snabbt inse att det endast finns ett fåtal hotell på den lilla ön. Det finns förvisso ett par hotell på den närliggande Koön men då behöver du åka färja över till Marstrandsön. Så om du inte bor i en båt i gästhamnen gäller det att du bokar dit hotell i god tid, speciellt om du planerar att övernatta på Marstrand under vecka 27.

Av de hotell som finns på Marstrand är Villa Maritime Marstrand ett av de största med sina 65 rum. De kanske mest klassiska av alla hotellen på Marstrand är dock Grand Hotell Marstrand som har anor ända tillbaka 1892.

Lycka till!