Den sista helgen i juli är normalt tiden för gatufestivalen Piteå Dansar & Ler. Denna festival är faktiskt en av de äldre i Sverige med historia som sträcker sig ända tillbaka till 1961.

När södra Sverige är fokuserat på Tennisveckan i Båstad, Visby etc är det Piteå som står i centrum för norra Sverige. Gäster strömmar in i tusentals till Piteå från hela landet och det är även en stor del utländsk turism som passar på att göra ett besök till Piteå.

När Piteå första gången arrangerande sin gatufestival gick den under namnet ”Nattivalen” men har sedan 1990 gått under namnet Piteå Dansar & Ler. Festivalområdet består numera bland annat av ett tivoli och flera scener där både svenska och utländska artister uppträder. Under dagtid är hela festivalområdet tillgängligt helt gratis för att på kvällen bli entrébelagt.

Piteå dansar och ler

Under de senaste åren har besöksantalet till Piteå Dansar & Ler överstigit 100 000 vilket även gör detta till en av de populäraste gatufestivalerna i Sverige och som år efter år lockar allt större artister.

Res till Piteå

Det finns flera alternativa kommunikationer till Piteå beroende på var i landet du bor. Både bussar och tåg är populära alternativ om du bor skapligt nära. Bor du i södra Sverige och inte vill spendera hela dagen på resande for kan flyg vara ett alternativ. Närmaste flygplats är den i Luleå och därifrån finns det sedan goda kommunikationer vidare till Piteå.

För mer information kring hur du tar dig till Piteå samt information om artister, program etc rekommenderas Piteå Dansar & Lers egna hemsida.

Hotell & boende i Piteå

Piteå är en riktigt populära sommarstad och det är i regel hårt tryck på hotellen i staden under juli. Vill du bo på ett hotell nära festivalområdet är utbudet relativt begränsat så se till att boka ditt hotell i god tid. Detta finns dock goda möjligheter till camping och kan du tänka dig att bo en bit utanför Piteå har komplexet Pite Havsbad både hotell och en stor camping.

http://www.xn--hotellpite-b6a.se/ hittar du ett utbud av de populäraste hotellen i Piteå som också går att boka via Internet.

Lycka till!